De man was volgens zijn vriendin een bewonderaar van het nazisme. Hij had wapens en granaten in huis en liet drugs rondslingeren op de salontafel in het bijzijn van de kinderen. ©  BELGAIMAGE

Twintiger verraden door eigen vriendin die naar politie belt met melding over drugs en granaten in huis

Heers -

Een 27-jarige man uit Heers riskeert 10 maanden cel voor het dealen van cannabis. Zijn vriendin belde de politie omdat de man wapens, granaten en drugs in huis had.

Shauni Deferm

In 2019 belde de toenmalige vriendin van de twintiger naar de politie. De man was volgens haar een bewonderaar van het nazisme. Hij had wapens en granaten in huis en liet drugs rondslingeren op de salontafel in het bijzijn van de kinderen. De politie deed een huiszoeking en vond de wapens. “Maar ze waren vergund”, zo stelt de Tongerse procureur. “Verder werd er ook 40 gram cannabis gevonden. Bij uitlezing van zijn telefoon vonden we gesprekken terug met een vriend over ‘medicijntjes in de bus’”, aldus de aanklager die stelt dat de verkoop van drugs daardoor bewezen is.

Werkstraf

Volgens de twintiger heeft hij nooit drugs gedeald, maar zou hij wel samen met zijn kameraad cannabis hebben aangekocht om te verdelen. De man uit Heers riskeert een celstraf van tien maanden en een geldboete van 8.000 euro met probatieuitstel. Omdat zijn vriend niet aanwezig was tijdens de behandeling van de zaak, riskeert hij dezelfde straf effectief.

De raadsman van de twintiger vraagt een werkstraf. “De verkoop wordt betwist. Het bleef tussen hem en zijn kameraad”, aldus zijn advocaat.

Vonnis volgt op 2 januari.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten