© joge

BNI foundation vult lege brooddozen op school met opbrengst van kerstmarkt

Bilzen

De BNI foundation uit de regio Bilzen organiseerde afgelopen weekend een prachtige kerstmarkt in Mopertingen. “De kerstmarkt telde zo’n 20 standen met kerstartikelen, ideale cadeautjes voor de feestdagen en een heerlijke jeneverbar”, zegt secretaris Dimitry Somers.

“We zijn een nog jonge vereniging die zich inzet voor kinderen in armoede”, legt voorzitster Karin Claes uit. “We organiseerden een kerstmarkt ten voordele van de actie Lege Brooddozen. 25 procent van de Belgische kinderen gaat op dit moment naar school met een lege of slecht gevulde brooddoos. Dat vinden we heel erg. We hopen dan ook een mooi bedrag te schenken aan deze organisatie om samen met de lokale stadsbesturen alle kinderen de lunch te geven die ze verdienen.”

En de groep deed nog een extra inspanning. “Tot voor kort zong ik in een rockband”, gaat voorzitster Claes verder. “Van daaruit ontstond het idee om met vier vrouwen binnen onze foundation te poseren in de een uitdagende stijl, naar het voorbeeld van de geschminkte rockiconen van Kiss. De grote foto wordt geveild ten voordele van de Sint-Vincentius vereniging.” (joge)

Wie meer info wil over deze actie kan terecht op: https://bnifoundationbelgium.be

De dames van de BNI Foundation veilen een foto van zichzelf in de stijl van de rockiconen Kiss © Johnny Geurts

De kerstmarkt in Mopertingen kon rekenen op veel bezoekers © Johnny Geurts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten