© eva

Leerlingen ’t Bieske in Gellik planten 746 bomen en struiken in hun Wonderbosje

Lanaken

Achter hun school ’t Bieske aan de Biesweg in Gellik hebben de leerlingen van het derde leerjaar van juf Eline en van het zesde leerjaar van meester Geert op maandag 5 december een echt bos aangeplant. Dat werd het ‘Wonderbosje’ gedoopt.

De aanplant gebeurde onder toezicht van Bart Hoelbeek en Bert Jamers van de gemeentelijke milieudienst nadat de ‘Groendoeners’ van de sociale onderneming De Winning uit Genk het voorbereidend werk verzorgd hadden. Schepen van Leefmilieu Christel Gorissen (Vooruit/Groen) was een gelukkig mens. “Samen gaan de kinderen maar liefst 746 jonge planten in de grond steken zodat er op termijn een waar bos zal ontstaan”, aldus Gorissen. “Aan de buitenkant komen de lagere struiken zoals de brem, de hazelaar, aalbessen, kruisbessen, frambozen en braambessen. In het midden komen dan de bomen zoals de sierpeer, de berk, de tamme kastanje, de gladde iep, de haagbeuk en de boswilg. Dit mooie project kadert in de doelstelling ‘bebossen en vergroenen’ van het gemeentelijk meerjarenplan en kost zo’n 20.000 euro.”

Ook directeur van ’t Bieske Petra Kuijpers was in haar nopjes met het initiatief. “Onze leerlingen van het derde en zesde leerjaar hebben zopas geleerd over de rijkdom van het bos en nu kunnen ze een stukje theorie in de praktijk omzetten. Het is de bedoeling dat dit Wonderbosje in de toekomst een blijvende educatieve functie krijgt.” (eva)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten