Themabeeld. ©  Joris Herregods

Vader en zoon gaan securityagenten te lijf op Beringse fuif

Beringen -

Een 51-jarige Hammenaar en zijn zoon van 28 zijn dinsdag in Hasselt tot elk een werkstraf van 200 uur veroordeeld nadat ze keet schopten op een fuif in Beringen. Na stevig te hebben gedronken, gingen ze in september 2019 twee securityagenten te lijf.

Geert Houben

De alcohol had rijkelijk gevloeid en de fuif liep op zijn einde toen de situatie rond 3.45 uur escaleerde. Er ontstond heibel na een woordenwisseling waarbij de zoon zijn woede koelde op twee securityagenten. Een van hen belandde onder een nadarhek en kreeg nog klappen toen hij op de grond lag. “Het was een traumatische ervaring om u tegen te zeggen. Meer dan vier maanden was hij werkonbekwaam”, sprak advocate Yasmine Driessen namens het slachtoffer. De vader van de jonge agressieveling kwam toegesneld toen hij van de vechtpartij hoorde. Op het moment dat de politie arriveerde, viseerden de daders de agenten. Uiteindelijk kwam er politionele versterking aan te pas om de vechtersbazen te bedaren.   

Schadevergoeding

Rekeninghoudend met hun gunstig strafregister legde de Hasseltse strafrechter het duo een werkstraf van 200 uur op. Indien ze deze niet uitvoeren, wacht hen nog een celstraf van twee jaar. Vader en zoon draaien eveneens op voor de proceskosten van ruim 4.100 euro. Aan het slachtoffer die onder de nadarhekken belandde zijn ze 9.600 euro verschuldigd, de rechtbank maakt nog een voorbehoud voor latere kosten. Aan verzekeraar AG Insurance moeten ze een voorlopig bedrag van 5.000 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten