©  EPA-EFE

Persoonlijke gegevens Thierry Baudet openbaar na hack Forum voor Democratie

Na een hack op de app en de database van de Nederlandse extreemrechtste partij Forum voor Democratie (FVD), zijn onder andere de persoonlijke gegevens van partijleider Thierry Baudet publiek gemaakt. Zo meldt de partij, die aangifte heeft gedaan, op haar website. Ook de gegevens van ruim 92.000 leden en oud-leden zijn op straat komen te liggen.

Bron: BELGA

Forum verdenkt na eigen onderzoek een mannelijke hacker en zegt aangifte tegen hem te hebben gedaan. Door de hack zijn onder meer het persoonlijke e-mailadres, 06-nummer, huisadres en bankrekeningnummer van Baudet gelekt, schreef RTL Nieuws vorige week. Er zouden ook gegevens ontvreemd zijn van Kamerlid Gideon van Meijeren en Viruswaarheid-voorman Willem Engel.

“Wij betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren en hebben extra veiligheidsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat dit in de toekomst nogmaals kan gebeuren”, schrijft de partij. FVD wil “te zijner tijd nadere informatie delen” over de hack, maar zegt dat nu niet te doen vanwege het lopende onderzoek.

LEES OOK. Britse complotdenker David Icke mag Europa niet binnen: wie is de man die gelooft dat de mensheid wordt bestuurd door buitenaardse reptielen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten