Nina Sterckx kan het nauwelijks geloven wanneer ze eigen Belgisch record breekt op WK gewichtheffen

Nina Sterckx is dinsdag op het WK gewichtheffen in het Colombiaanse Bogota als zesde geëindigd in de categorie tot 49 kg. De twintigjarige Sterckx haalde 89 kg in het trekken (snatch) en 104 kg in het stoten (clean and jerk). Ze kwam uit op een totaal van 193 kg en verbeterde zo haar Belgisch record.

Bron: BELGA

De gouden medaille ging naar de Chinese Jiang Huihua met 206 kg, voor Chanu Saikhom Mirabai uit India (200 kg). Het podium werd vervolledigd door de Chinese Hou Zhihui (198 kg).

Eerder dit jaar kroonde Nina Sterckx zich in de klasse tot 55 kg tot wereld- en Europees kampioene bij de junioren (met twee wereldrecords op het EK) en haalde ze, net als in 2021, EK-brons bij de senioren. 

Bij haar olympisch debuut vorig jaar in Tokio eindigde Sterckx op een knappe vijfde plaats. Dat was toen ook in de min 49 kg want -55 kg is geen olympische discipline. Ze trok er 81 kg en stootte 99 kg, goed voor 180 kg in totaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten