Themabeeld ©  Shutterstock

Ook crèche in Opwijk “met dringende noodzakelijkheid” gesloten

Kinderopvang Inne Minne in Opwijk, waar 17 kinderen opgevangen werden, moet de deuren op bevel van het Agentschap Opgroeien sluiten. Dat bevestigt het agentschap aan onze redactie.

jvh

Het Agentschap Opgroeien nam begin november al formeel het voornemen om de vergunning van Inne Minne op te heffen. “Er is sprake is van structurele tekorten, onder meer op het vlak van aansturing van de opvang”, klinkt het bij woordvoerder Nele Wouters. Er waren ook zorgen rond de veiligheid en de pedagogische kwaliteit in de opvang.

De kinderopvang zat sindsdien in een handhavingstraject, “en kreeg alle kansen om de vastgestelde tekorten weg te werken”, klinkt het. Dat blijkt niet gebeurd te zijn: “Opgroeien besliste op 6 december om de vergunning van kinderopvang Inne Minne op te heffen met dringende noodzakelijkheid, en dit vanaf 7 december”, aldus Wouters. Het is niet duidelijk om welke specifieke tekorten het gaat. “We gaan niet in op concrete details die de aanleiding vormen voor een beslissing”, klinkt het.

De ouders van de 17 kinderen werden dinsdag op de hoogte gebracht, net als het lokaal bestuur.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten