Ruben Neyens. ©  Gymfed

Man die de kinderen van Filip en Mathilde leerde tennissen gaat nu Nina Derwael laten turnen

Ruben Neyens wordt vanaf januari de nieuwe topsportmanager van de gymnastiekfederatie. De Looienaar stamt uit de tenniswereld en leerde de kinderen van de koning over het net slaan. Nu gaat hij voor de omkadering van Nina Derwael zorgen.

Marc Cornelissen

Gymfed was op zoek naar een nieuwe topsportmanager sinds Tim Moriau overstapte naar het triatlon. Zijn opvolger is gevonden in de persoon van Ruben Neyens, een 36-jarige Looienaar die zijn sporen heeft verdiend als coach in het tennis, zowel in België als in Nederland. Hij is ook erg gevraagd als spreker op sportcongressen. Vanaf januari gaat hij de topsportwerking van Gymfed coördineren en hij versterkt er ook het managementteam.

“Ik ben blij dat ik deze rol mag en kan opnemen en ik ben blij met het vertrouwen dat Gymfed en Sport Vlaanderen me geven”, zegt Neyens in een persmededeling. “Ik kijk er dan ook naar uit om in januari aan de slag te gaan en samen met het Gymfed-team onze sporters te ondersteunen en hen verder te laten ontwikkelen. Onze missie is duidelijk: gymnasten laten excelleren als persoon en atleet richting medailles en top-achtresultaten op WK, World Games en Olympische Spelen.”

Neyens haalde eerder al onze krant in de rubriek ‘Verhaal van de Week’, waarin hij honderduit vertelt over zijn werk en leven.

LEES OOK: Ruben Neyens, de man die zijn volk leerde tennissen

Ruben Neyens. ©  Luc Daelemans

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten