© PDR

Tiener die opriep tot “leegroven van de Meir” na WK-match Marokko in jeugdinstelling geplaatst

Antwerpen, Borgerhout -

De 16-jarige uit Borgerhout, die eerder deze week via Snapchat opriep tot “het leegroven en vernielen op de Meir”, is voorgeleid bij de jeugdrechter. Die besliste de minderjarige voor veertien dagen te plaatsen in een jeugdinstelling in Mol, dat bevestigt zijn advocate Tania Leysen. De jongeman zal meewerken aan het onderzoek.

De minderjarige uit Borgerhout werd dinsdag samen met een andere minderjarige verdachte uit Schoten gearresteerd door de Antwerpse politie. Het tweetal lanceerde zondagavond een verontrustende bericht om na de wedstrijd Marokko-Spanje winkels leeg te halen op de Meir. “Als we allemaal samen komen, kunnen de flikken niks meer doen”, stond er geschreven.

Verschillende winkeliers hadden uit angst voor rellen klacht ingediend tegen onbekenden en sloten hun winkels uit voorzorg al om 16 uur. Gelukkig is het niet tot plunderingen gekomen. De politie kon de minderjarigen oppakken nog voor de wedstrijd begon en was zichtbaar aanwezig in de Antwerpse winkelstraat. Het bleef daardoor rustig op de Meir.

De twee onruststokers verschenen woensdag voor de jeugdrechter. Die besliste om de 16-jarige uit Borgerhout, die het bericht zou hebben aangemaakt, voor veertien dagen in de halfopen jeugdinstelling De Markt in Mol te plaatsen.

De tweede verdachte uit Schoten, 15 jaar oud, is volgens onze informatie vrijgelaten na zijn voorleiding. Hij zou het bericht enkel doorgestuurd hebben en had de oproep niet zelf gelanceerd. (nelo, sare)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten