Al 102 handelspanden in Tongeren opgeknapt: ook in 2023 nog subsidies

Tongeren -

In 2013 werd er in Tongeren voor het eerst een subsidie voor de renovatie van handelspanden toegekend. Intussen hebben 102 eigenaars en/of uitbaters hier gebruik van gemaakt. Het initiatief wordt in 2023 verder gezet. Tongeren voorziet 200.000 euro.

Het reglement ‘verfraaiing van handelspanden in het kerngebied’ biedt aan handelaars en eigenaars van panden in het kerngebied een subsidie van max. 20.000 euro voor gevelverfraaiing en werken voor het bekomen van een geoptimaliseerde indeling. “Voor de realisatie van dit project kan de stad Tongeren rekenen op steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. In augustus 2022 diende de stad Tongeren opnieuw een voorstel in bij het Agentschap voor het verderzetten van de subsidie. Vlaams Minister van Economie Jo Brouns keurde intussen een maximale ondersteuning goed en keert 100.000 euro uit aan de stad Tongeren”, zegt Marc Hoogmartens, schepen van Economie.

De subsidie wordt toegekend in het kerngebied, bestaande uit de Maastrichterstraat, Sint-Truiderstraat, Via Julianus, Grote Markt (huisnummers 1 tot en met 31 en 2 tot en met 12), Veemarkt en de Hemelingenstraat (huisnummers 1 tot en met 19 en 2 tot en met 22). Zowel eigenaars als huurders van winkelpanden in het kerngebied kunnen een aanvraag tot subsidie indienen. Voor de subsidie komen zowel gevelverfraaiing als werken in functie van een geoptimaliseerde indeling binnen in het pand in aanmerking.  (diro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten