Louis van Gaal wil Memphis Depay op de mond zoenen en laat Noa Lang als Messi fungeren: “Dat vond hij zelf ook logisch”

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal kreeg tijdens zijn laatste persconferentie voor de kwartfinale tegen Argentinië op het WK de lachers op zijn hand nadat een Argentijnse journalist hem had gevraagd wat hij ervan vindt dat Angel Di Maria hem zijn slechtste trainer ooit heeft genoemd.

Vincent Van Genechten, Jens Heylen

“Di Maria is een heel goede voetballer”, zei hij over de Argentijnse aanvaller, die hij bij Manchester United onder zijn hoede had. “Maar hij heeft bij Manchester veel privéproblemen gehad. Er werd ook bij hem ingebroken en dat heeft hem beïnvloed. Ik vind het jammer dat hij heeft geroepen dat hij mij zijn slechtste coach vindt, maar dat geldt misschien ook wel voor de man die naast me zit.”

  Van Gaal draaide met zijn hoofd naar Memphis Depay, die onder zijn leiding ook niet slaagde bij Manchester United. “Een coach moet weleens beslissingen nemen die niet goed zijn. Hier zit er nog één: Memphis. En nu zoenen we elkaar op de mond.”

  Depay schoot in de lach na de opmerking van de bondscoach, maar voorkwam ook dat de bondscoach hem zoende, net zoals hij dat na de zege op de Verenigde Staten in de 1/8ste finale bij Denzel Dumfries had gedaan. “Een kus op de mond, dat wil hij niet”, zei Van Gaal. “Jammer dan. Maar ook wel fijn.”

  Toen een Egyptische journalist vroeg waar de toekomst van Van Gaal na dit toernooi lag, ging hij na wat borstgeklop weer de humoristische toer op: “Ik heb dit gedaan omdat Nederland me nodig had. Want normaal was ik gestopt. Een échte uitdaging zie ik nog wel zitten. Kijk naar mij, ik ben 71 jaar, maar nog altijd een god. Kan je dat in het Arabisch opschrijven, het woordje god? (lachte eindelijk) Daar moet ik nu zelf om lachen.”

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Lang als Messi

  Van Gaal weidde bij de NOS ook nog uit over hoe hij zijn team heeft laten trainen voor de kwartfinale tegen Argentinië. Want hoe bereid je je als trainer en als team voor om het tegen ene Lionel Messi op te nemen? Van Gaal had voor niemand minder dan Bruggeling Noa Lang een unieke rol klaar tijdens de elf-tegen-elftraining. “Lang deed zich voor als Messi. Iets wat hij zelf ook vanzelfsprekend vond”, aldus de bondscoach. Toch opvallend, want Lang speelde tot nog toe nog geen minuut voor Oranje op dit WK.

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten