© TVL

Langeafstandsroute Nationaal Park Trail krijgt label ‘Best of Europe’

Dilsen-Stokkem -

De langeafstandswandeling van 110 km in en om het Nationaal Park Hoge Kempen heeft als eerste in Vlaanderen en Nederland het label ‘Leading Quality Trails – Best of Europe’ van de European Ramblers Association ontvangen.

Mark Dreesen

Minister Demir mocht het label in ontvangst nemen.  ©  mmd

Minister Zuhal Demir, voorzitster van de stuurgroep Nationaal Park Hoge Kempen, nam donderdag het certificaat in ontvangst. “We hebben de wandeling voorgesteld in juni 2022 tijdens een ‘hiking fest’ dat vier wandeldagen in beslag nam”, vertelt Zuhal Demir. “De reacties achteraf waren lovend en buiten verwachtingen. Het label ‘Leading Quality Trails – Best of Europe’ is voor ervaren wandelaars een begrip. Het is een internationaal keurmerk, uitgereikt door de European Ramblers Association, een organisatie die 66 wandelorganisaties uit 35 Europese landen overkoepelt. Deze organisaties hebben in totaal meer dan 3 miljoen individuele leden.”

©  Bart Winkel

De wandeling staat zo in de top 25 van mooiste langeafstandswandelingen in Europa, in het gezelschap van onder meer de Mullerthal Trail in Luxemburg, Moselsteig in Duitsland en de Rota Vicentina in Portugal.

Het is bovendien de eerste volledig Belgische trail die deze erkenning krijgt. Op de grens met Luxemburg ligt wel al de Escapardenne Eislek Trail, maar dat is een Luxemburgs-Belgisch initiatief. “Deze erkenning is voor ons een grote meerwaarde in het aantrekken van meerdaagse wandelaars. Wandelaars zijn een groeiende groep van toeristen in Limburg. Wandelend Limburg is ook trots dat hun regio hoge ogen gooit”, zegt Ilse Olaerts van Het Nationaal Park.

“We liggen centraal in deze wandelroute en hebben onze B&B Haerlekijn in Meeswijk speciaal uitgerust voor wandelaars van deze vierdaagse”, vertellen Frank Haerden en Annick Leekens. “’s Morgens brengen we onze gasten zelfs speciaal naar Kattevennen Genk voor het vertrek.”

©  © W. Pattyn

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten