“Mijn geaardheid is er en die kan ik niet wegnemen”, sprak de man voor de Tongerse rechter. ©  IMAGEGLOBE

Pedofiel laat geslachtsdeel zien aan meisje (12) in zwembad: 40 maanden cel

Hechtel/Houthalen-Helchteren/Pelt -

Een 57-jarige man uit Hechtel heeft een celstraf van 40 maanden met de helft uitstel gekregen omdat hij na een eerdere veroordeling opnieuw zedenfeiten pleegde. Hij viel jonge meisjes lastig in het zwembad én via chat.

Shauni Deferm

De vijftiger was al gekend bij het gerecht als pedofiel nadat hij in 2012 door het hof van beroep in Antwerpen een celstraf van zes jaar kreeg voor de verkrachting van twee buurmeisjes jonger dan tien jaar. De man volgde een begeleiding voor zijn pedoseksuele problematiek, maar in 2017 zette hij die stop om in 2019 te hervallen. Zijn ex-vrouw deed aangifte bij de politie nadat haar zoontje haar had verteld over de vreemde zaken die de man online uitspookte. Zo zocht hij via spelletjessite contact met elfjarige meisjes.

De man moest zich ook verantwoorden voor expliciete chatgesprekken die hij had met meisjes van 14 en 15 jaar. Zelf speelde hij een 16-jarige jongen, won hij hun vertrouwen en probeerde hij de meisjes zo te overtuigen tot webcamseks waarbij de meisjes in beeld handelingen moesten stellen. De expliciete filmpjes nam hij dan op. “Hij vroeg een van de meisjes om haar lichaam te tonen en zei dat hij aan het masturberen was”, aldus de aanklager. “Hij deed zichzelf voor als een tiener en gebruikte zelfs een stemvervormer.” Volgens de man was dat niet moeilijk, aangezien hij als IT’er aan het werk was. Tijdens onderzoek van zijn computer, USB-sticks en SD-kaartjes werden er volgens de procureur ook maar liefst 17.000 kinderpornografische foto’s teruggevonden.

Zwembad

Niet alleen online zocht hij de aandacht op van minderjarige meisjes, maar ook tijdens zijn dagelijks leven ging hij meermaals te ver. Op 12 augustus 2019 deed een leidster van een jeugdbewegingsgroep aangifte bij de politie na een zwemuitje op 8 augustus in Pelt met haar leden. Twee twaalfjarige meisjes uit haar groep vertelden dat ze werden lastiggevallen in de wildwaterbaan. De vijftiger had zijn benen rond een van de meisjes geslagen en haar betast aan de schaamstreek. Het andere meisje werd over de billen gestreeld in de wachtrij van de wildwaterbaan. Via camerabeelden van de parking kon de man door zijn nummerplaat geïdentificeerd worden.

Op de dag van de aangifte van de leidster, kwam er opnieuw een melding binnen over ongepast gedrag door een man in een zwembad in Houthalen-Helchteren. Ook daar werd een twaalfjarig meisje betast. De vijftiger liet haar onder water zijn geslachtsdeel zien.

Geaardheid

De man gaf toe dat hij opnieuw te ver is gegaan, maar dat hij nu wel inziet dat zijn gedrag fout is, in tegenstelling tot tien jaar geleden. “Het zijn beschamende feiten”, zo sprak hij. “Ik weet echt niet waarom ik dat allemaal gedaan heb. Mijn geaardheid is er en die kan ik niet wegnemen. Soms verlies ik daardoor de controle maar ik neem nu medicatie en daar ben ik tevreden over.”

De Tongerse rechter veroordeelde de man donderdagochtend tot een celstraf van veertig maanden met de helft uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn pedoseksuele problematiek. De man werd ook tien en twintig jaar uit bepaalde rechten ontzet en moet zich tien jaar ter beschikking stellen van de strafuitvoeringsrechtbank.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten