Remco Evenepoel schenkt regenboogtrui voor benefietveiling van ex-renster Amy Pieters: “Ik leef erg met haar mee”

Wereldkampioen Remco Evenepoel gaf een regenboogtrui cadeau voor de revalidatie van Amy Pieters. De Stichting Sterrenfietsen organiseert een benefietveiling op 23 december. De opbrengst gaat naar het herstel van de Nederlandse ex-kampioene.

Hugo Coorevits

Dan is het exact een jaar geleden dat de Nederlandse renster van SD Worx op stage met de Nederlandse baanploeg een immens zware val maakte met de fiets aan de Costa Brava. De hele opbrengst van de veiling gaat naar Amy Pieters om het haar en haar familie mogelijk te maken de onfortuinlijke kampioene zo goed mogelijk te helpen in haar lange revalidatie.

“Ik ben erg gelukkig met mijn wielerjaar 2022 en dat ik gezond ben en geen zware averij heb opgelopen,” vertelt Evenepoel. “Helaas geldt dat niet voor iedereen. Ik leef erg mee met Amy Pieters die vorig jaar 23 december zo hard is gevallen. Ik hoop op een mooie opbrengst van deze trui en dat we hiermee een heel klein beetje mogen bijdragen aan de middelen op Amy een goede revalidatie te bieden.” Maandagavond stond het hoogste bod op 1.250 euro.

LEES OOK. Om stil van te worden: voormalig topwielrenster Amy Pieters zet eerste stappen, tien maanden na zware val op training en maandenlange coma

Naast de regenboogtrui van Remco die op Catawiki wordt geveild is er ook een exemplaar van Marianne Vos. Zowel Niki Terpstra, Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen als Dylan van Baarle staan een gesigneerde merktrui af. Eddy Merckx schenkt een door hem van handtekening voorziene zwartwitfoto. Ook de fiets van Tom Dumoulin van toen hij nog bij Sunweb reed, wordt geveild.

Bieden kan via deze link.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten