© Tom Palmaers

Erik verzorgde motard (28) na zwaar ongeval in Veldwezelt: “Heb zijn polsslag bijgehouden”

Lanaken -

Op de Kiezelweg in Veldwezelt (Lanaken) is zaterdag rond 14.45 uur een motorrijder tegen een auto gebotst. De 28-jarige man uit Bilzen werd kritiek afgevoerd. Militair Erik Vandebroek kwam uit op het ongeval. “Ik heb de jongeman samen met een arts verzorgd en zijn polsslag bijgehouden.”

Olivier Simons/Johnny Geurts

De aanrijding gebeurde toen de wagen de Omstraat wilde inslaan. Militair Erik Vandebroek was een van de eerste omstaanders die hulp bood. “Ik zat met mijn vriendin in de auto toen het ongeval vlak voor ons gebeurde. We zijn meteen uitgestapt en naar de motorrijder gelopen. Ik kon hem daar niet gewoon laten liggen en niks doen. Ook een arts en een verpleegster snelden te hulp. Terwijl de arts de man reanimeerde, heb ik zijn polsslag bijgehouden en de dokter geholpen. We hebben met een aantal mensen voor de veiligheid ook een perimeter ingesteld en het verkeer geregeld, tot de hulpdiensten arriveerden.”

Erik is zwaar onder de indruk van het ongeval. “Het was heel aangrijpend, ik ben er nog steeds niet goed van. Vlak na het ongeval ging het nog goed, maar toen ik thuiskwam, kreeg ik plots mijn slag. Ook mijn vriendin heeft het moeilijk. Maar we hebben gedaan wat we konden om die man te helpen.”

De brandweer Oost-Limburg, politie Lanaken-Maasmechelen en een mug-arts snelden ter plaatse. De 28-jarige motorrijder uit Bilzen werd uiteindelijk in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Maastricht gebracht. Het parket Limburg stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De bestuurder van de auto testte negatief op alcohol en drugs. siol/joge

© Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten