©  BELGA

Opmerkelijk: Wout Van Aert en co. kunnen prestigieuze sportprijs wegkapen in Nederland

Wout van Aert, Tiesj Benoot en Nathan van Hooydonck hebben met hun straffe prestaties in de Tour niet alleen in België opzien gebaard. Het Belgische drietal kan straks een prestigieuze sportprijs in Nederland wegkapen. De Tourploeg van Jumo-Visma, die geel won met Jonas Vingegaard, groen met Wout van Aert en zes ritzeges wegkaapte, is immers genomineerd voor de Nederlandse Sportploeg van het Jaar.

Michael Van Damme

Een vakjury met negen leden samengesteld door het Nederlands Olympisch Comité heeft de genomineerden gekozen. De uiteindelijke winnaar wordt voor vijftig procent gekozen door de jury en voor vijftig procent door de sporters zelf. De winnaars worden op woensdagavond 21 december bekend gemaakt.

In de categorie Ploeg van het Jaar krijgt de Tourploeg van Jumbo-Visma waar drie Belgen deel van uitmaakten, concurrentie van de shorttrack relay vrouwenploeg en het estafetteteam 4x400 vrouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt