Frietjes proeven net zo goed in een herbruikbaar bakje. ©  BB

Duurzaamheid boven op De Warmste Week met 100.000 bekers, 50.000 wijnglazen en 15.000 eetbakjes

Voor het eerst wordt tijdens De Warmste Week niet alleen drank maar ook eten in herbruikbare bakjes opgediend. “Alleen ‘De Warmste Wafel’ en broodjes worden in een papiertje meegegeven”, legt Gunther Leenders van De Warmste Week uit. “De andere dingen verlopen, in afspraak met de stad Hasselt, op duurzame wijze.”

Dirk Jacobs

“Er zijn 100.000 drinkbekers, 50.000 wijnglazen en 15.000 eetbakjes aangevoerd”, legt Hasselts schepen Laurence Libert (Open Vld) uit. “Die worden dan weer verzameld en elders afgewassen, zodat ze klaar zijn voor hergebruik. Op doe manier blijft nauwelijks afval achter.”

De Warmste Week gebruikt voor het eerst ook maar twee in plaats van zes dieselgeneratoren. “We hebben twee generatoren voor alles wat uitgezonden moet worden zowel op radio als op tv”, zegt Gunther Leenders. “Maar alles wat op het terrein zelf gebeurt, wordt van stroom voorzien vanuit de hoogspanningscabine op de Kunstlaan, waar de groene stroom van hoogspanning wordt omgezet in bruikbare elektriciteit. Op die manier besparen we de toch vervuilende diesel die anders door 4 extra generatoren zou verbruikt worden.”

©  BB

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten