Uit een intern onderzoek bij Bpost blijkt dat Dirk Tirez, de onlangs opgestapte CEO, op de hoogte was van de contacten.  ©  BELGA

Bpost stuurt dossier over krantencontract door naar parket

Het dossier over mogelijke belangenvermenging bij de toekenning van het contract voor de verdeling van de kranten krijgt allicht een gerechtelijk luik. Midden oktober raakte al bekend dat de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) een onderzoek had ingesteld naar afspraken tussen de krantenuitgevers, Bpost en het distributiebedrijf PPP. Bpost heeft het dossier nu doorgestuurd naar het parket, voorlopig nog zonder gevolg. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Bron: BELGA

Volgens de krant wacht justitie eerst op de resultaten van het onderzoek van de BMA alvorens zelf actie te ondernemen.

De speurders zoeken bewijzen van ongeoorloofde afspraken tussen Bpost, PPP en de grote Vlaamse krantenuitgevers bij de toewijzing van de concessie voor de krantenbezorging in België. Het kleine PPP zou de belofte hebben gekregen een bepaalde hoeveelheid kranten te mogen bussen en in ruil niet meedingen naar de volledige concessie. Bpost kreeg uiteindelijk het contract toegewezen.

Uit een intern onderzoek bij Bpost blijkt dat Dirk Tirez, de onlangs opgestapte CEO, op de hoogte was van de contacten. Hij zou volgens De Tijd tot drie keer zijn versie van de feiten hebben veranderd toen hem over de zaak vragen werden gesteld.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten