Eén dode en 5-jarige in coma na ontvangst wereldkampioenen in Argentinië, chaos en rellen na stopzetten parade

De ontvangst van de Argentijnse wereldkampioenen in de hoofdstad Buenos Aires is geëindigd in chaos en rellen: minstens één fan liet het leven, een jongen van vijf ligt in een coma.

Guy Van Den Langenbergh

Vijf miljoen Argentijnen zouden zich in de straten van Buenos Aires hebben bevonden om Messi en co te verwelkomen. Dat leidde niet enkel tot dolle taferelen maar ook tot ronduit gevaarlijke situaties. Op amateurbeelden is te zien hoe fans van bruggen springen om zo tot in de open bus te geraken waarmee de spelersgroep werd rondgereden.

Volgens de laatste berichten zou een twintiger zijn omgekomen. Ook een jongetje van vijf liep zware verwondingen op en bevindt zich momenteel in een coma. Toen de situatie uit de hand dreigde te lopen, besloten de veiligheidsdiensten om de spelers per helikopter te evacueren.

Dat nieuws viel dan weer niet in goede aarde bij fans die zich verder op het parcours hadden opgesteld. Zij kregen hun helden immers niet te zien wat dan weer uitmondde in confrontaties met de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  AFP

©  AFP

©  AFP

©  AP

©  REUTERS

©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt