Voorzitter Franse voetbalbond schrijft boze brief naar Argentijnse collega na gedrag van keeper Martinez: “Ik vind deze uitspattingen abnormaal”

Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond, heeft een brief geschreven aan zijn Argentijnse collega over de “abnormale excessen” tegenover Kylian Mbappé tijdens de viering van de Argentijnse spelers van de wereldtitel voetbal.

Maarten Delvaux

Nadat Argentinië afgelopen zondag via strafschoppen Frankrijk in een zinderende WK-finale verslagen heeft, zijn de relaties tussen de twee voetbalgrootmachten gespannen. De oorzaak? Niet de overwinning an sich, wel de kleinerende manier waarop die wereldtitel gevierd is door sommige Argentijnen. Vooral de reacties van de gekke Argentijnse doelman Emiliano Martinez richting de Franse sterspeler Kylian Mbappé werden bij onze zuiderburen als erg beledigend ervaren. Martinez, die tijdens de finale toch vier goals slikte van de PSG-spits, vroeg in de kleedkamer al opvallend een ironische minuut stilte voor Mbappé, “omdat hij gestorven is”.

Tijdens de viering in de straten van Buenos Aires kon opnieuw niet naast Martinez worden gekeken. De doelman van de Albiceleste werd tijdens de parade doorheen de stad opgemerkt met een plastieken pop van… Kylian Mbappé. Het is te zeggen: een plastieken pop waar het hoofd van Mbappé was op vastgekleefd. Op foto’s is te zien hoe hij (de nepversie van) Mbappé stevig aan de borst drukt, onder toeziend oog van Lionel Messi, ploegmaat van de Franse superster bij PSG.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Frankrijk kunnen ze allerminst lachen om de fratsen van de keeper van Aston Villa. “We hebben verschillende procedures opgestart”, laat Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond, weten. Le Graët schreef onder meer een brief naar zijn Argentijnse collega Claudio Tapia. “Het is heel choquerend. Dit zijn jongens die hun best hebben gedaan om het Franse team te laten slagen. Het is belangrijk dat we hen steunen. Ik vind deze uitspattingen abnormaal, in de context van een sportwedstrijd, en ik vind het moeilijk te begrijpen. Dit gaat te ver. Het gedrag van Mbappé was voorbeeldig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt