Louise is The Voice. ©  vtm

Johan is niet ‘The Voice’, eindwinst voor Louise

Leopoldsburg -

Hij was er zo dichtbij. Militair Johan Callaars uit Leopoldsburg zat in de ultieme top 3 en hij leek op weg naar het platencontract en 25.000 euro. Maar hij zag de overwinning aan zijn neus voorbijgaan. De meeste stemmen waren voor Louise Goedefroy uit Affligem.

Tom Vets

In de finale werd het groepje van vijf finalisten eerst uitgedund naar de ultieme top drie. Alle kandidaten zongen één nummer, en dat bleek het laatste wapenfeit voor zowel krullenbol Jente De Sadeleer als Wesley Ngoto, de tiener met de zware mannenstem.

Louise Goedefroy, woordvoerder voor Pairi Daiza, woont nu in Affligem. Ze deed in de vorige jaargang ook mee aan The Voice maar was toen de grote pechvogel. Tijdens de blind auditions draaiden er drie coaches om, maar in aanloop naar de battles viel Louise flauw. Ze viel op haar kin en brak daarbij haar beide kaken. Aangezien ze amper kon praten was zingen onmogelijk. Zo kwam vroegtijdig een einde aan het muzikale avontuur, maar Louise gaf niet op en schreef zich opnieuw in. Net als bij haar eerste deelname draaide Natalia om, en de twee besloten opnieuw in zee te gaan.

Tijdens de finale zong ze I Will Survive van Gloria Gaynor, een toepasselijke song die ze al héél lang wou brengen. “Wanneer je in de finale geraakt, mag je dat doen”, motiveerde Natalia haar, en zo geschiedde.

Stoere stemgeluid

Net zoals de voorbije weken stelde Limburgse hoop Johan niet teleur. Zijn optredens van vrijdag waren opnieuw feilloos. In 2016 had coach Koen Wauters met Lola Obasuyi voor het laatst de winnaar in zijn team, en hij had nu alles ingezet op het stoere stemgeluid van Johan. Beautiful Day van U2 was het nummer waarmee Johan zijn visitekaartje afgaf. “Johan kan niet alleen mooi zingen. Er gebeurt ook altijd iets als hij op het podium staat”, aldus coach Koen Wauters. “Beautiful day is geen evident nummer. Het begint heel laag en moet dan heel vol klinken.”

Johan Callaars. ©  vtm

Uiteindelijk kwam Johan net enkele stemmen te kort. Maar ongetwijfeld zal hij blijven zingen bij zijn coverbandjes Private Zoo en Gaz-Planché, een partyband.

Het is het tweede jaar op rij dat coach Natalia de wedstrijd wint. Ook vorig jaar was dat het geval met Grace Khuabi. Louise houdt aan de overwinning een platencontract en een bedrag van 25.000 euro over.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten