Janine Bischops op een mooier moment met haar kater Freddie. Op Oudejaarsavond waren ze allebei bang. ©   Nattida-Jayne Kanyachalao, rr

Janine Bischops beleeft onrustige nacht in de Seefhoek: “Mijn kater sprong overal op van schrik en zelf was ik ook bang”

Antwerpen -

Vooral voor oudere en alleenstaande bewoners van de Seefhoek werd het een onaangename Oudejaarsavond. De sfeer in de buurt was zo grimmig dat de politie het waterkanon moest inzetten. Met ook nog eens een overvloed aan vuurwerk bleek het een bange nacht. “Om tien over drie vannacht waren er nog altijd overal knallen in de Seefhoek, echt niet tof”, betreurt actrice Janine Bischops, die in de buurt woont.

Mensen die ongerust in huis zitten: het is niet de sfeer die je van Oudejaarsavond verwacht. Janine Bischops kan ervan meespreken. Ze woont op een steenworp van de Veldstraat, waar jongeren straatstenen gebruikten om de politie te bekogelen. Maar ook het vele vuurwerk, dat al lang voor middernacht begon, zorgde voor een gevoel van onrust. “Ik kan veel verdragen maar hier was het toch wel heel erg. Op deze manier is Oudejaarsavond toch geen feest meer”, reageert Janine.

“De knallen waren zo luid, dat het leek alsof auto’s werden vernield. Mijn kater is overal opgesprongen van de schrik, zodat ik vreesde dat mijn mooie spulletjes zouden sneuvelen. En ik geef eerlijk toe: ik was zelf ook bang. Het duurde ook zo lang. Ik ben niet lang na middernacht naar bed gegaan maar kon niet zo goed slapen want om half twee was dat vuurwerk nog bezig. Na drie uur waren er nog overal knallen te horen in de Seefhoek”, vat Janine de onrustige nacht samen.

“Oudejaarsavond moet natuurlijk een feest zijn. En ik ben zelf ook deugniet. Zeg dat je belleke trek wil doen en ik doe meteen mee. Maar dit was er echt over. Het is niet goed als mensen met een bang gevoel in huis zitten. Straks komen de buren over de vloer en ik weet nu al zeker dat niet het nieuwe jaar maar wel het lawaai hét gespreksonderwerp zal zijn. Ik ben al blij dat ik naar onze Kamal Kharmach heb gekeken op tv. Hij was fantastisch: ik heb gelachen van het eerste tot het laatste moment. Hij bezorgde mij het gelukkigste uur van mijn Oudejaarsavond. Mijn goede voornemen is om ook live naar hem te gaan kijken. Na afloop wil ik hem vastpakken en zeggen hoe goed hij wel is!”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten