Onze tv-tips: Charlie en de chocoladefabriek, een film met Sean Connery en een beroemde muzikant

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Film: ‘The League of Extraordinary Gentlemen’

VTM3, ma, 22.25 u

1899. Avonturier Allan Quartermain (Sean Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Met deze mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Beetje X-men-achtig, maar dan in het Victoriaanse tijdperk. Het doet denken aan The Fantastic Four(tove)

Film: ‘Charlie and the Chocolate Factory’

Play5, ma, 20.35u

Johnny Depp, wiens carrière de laatste jaren stevig in het slop zat door privéperikelen, zorgt voor hartverwarmend entertainment voor het hele gezin. Een van de absolute parels van regisseur Tim Burton, bekend om zijn visueel spektakel en fantasy. De film gaat over een arme jongen die opgroeit in de schaduw van een grote chocoladefabriek, en er in contact komt met de excentrieke eigenaar. (tove)

Docu: ‘Bryan Johnson: a life on the road’

Canvas, ma, 20.10u

AC/DC-frontman Brian Johnson ontmoet in deze documentairereeks enkele rockiconen om hun ervaringen te delen over het leven ‘on the road’. Vanavond heeft hij afspraak met de frontman van Dire Straits, songwriter en gitarist Mark Knopfler. Hij neemt Brian mee op reis door Northumberland en vertelt het verhaal van zijn carrière en het sterrendom met Dire Straits. (tove)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt