Chris Bartholomevis en Jacques Linssen. © rr

Chris en Jacques lopen 50 km in Malaga om hun 50ste verjaardag te vieren

Lummen/Halen -

Chris Bartholomevis uit Linkhout en Jacques Linssen uit Zelem hebben een ultramarathon van 50 km gelopen in het Spaanse Malaga. Dat deden ze om hun 50ste verjaardag te vieren. Chris en Jacques finishten respectievelijk op de 1.747ste en 1.748ste plaats.

Jacques Linssen en Chris Bartholomevis vierden vorig jaar hun 50ste verjaardag. Op de tennisclub van Zelem besloten ze om samen 50 km te lopen. Jacques, apotheker van beroep, is de begeleider van wielrenner Robbe Ghys. Zes maanden geleden zijn de twee vrienden met de fysieke voorbereiding gestart. Beiden hebben een eigen zaak. Omdat ze na het werk gingen lopen, kwamen ze vaak pas om 23 uur thuis.

Om aan de beoogde 50 km te geraken, gingen Jacques en Chris voor de start van de marathon in Malaga al 8 km lopen. Tijdens de wedstrijd was het koud en het regende de hele tijd. Gelukkig waren ze dat gewoon, want ze hadden al getraind bij een temperatuur van -1° rond het Schulensmeer. Met de Belgische vlag in de hand beëindigden ze de marathon in 3 uur en 57 minuten. Maar met de 8 extra kilometers liepen ze in totaal 4 uur en 41 minuten. “Ik heb eerder al twee marathons gelopen en voelde me nog best in orde aan de finish”, zegt Jacques. “Ik ben mijn vrouwtje Kristien erg dankbaar voor alle uren dat ze me heeft moeten missen als ik ging trainen.”

Voor Chris Bartholomevis waren de laatste 8 kilometers erg zwaar. “Plots kreeg ik het bijzonder moeilijk. Eigenlijk had ik toen al 42 km in de benen, maar door die extra 8 km was mijn energie op. Jacques bleef echter op me inpraten en opgeven staat niet in mijn woordenboek. Met de eindmeet in zicht en mijn vrienden die ons stonden op te wachten, vergat ik de pijn en finishte ik als 1.747ste van de 3.000 starters”, besluit Chris. 

Koen Luts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten