Dodentol na gewapende aanval in Mexicaanse gevangenis opgelopen tot 19, zeker 25 gevangenen ontsnapt

De dodentol na een gewapende aanval in een gevangenis in de Mexicaanse grensplaats Ciudad Juarez is opgelopen tot 19. Zeker 25 gevangenen wisten te ontsnappen. De doden zijn 10 gevangenismedewerkers, 7 gevangenen en 2 indringers.

jvhBron: BELGA

Gewapende aanvallers pleegden zondag een inval bij de gevangenis in dezelfde stad waar in augustus vorig jaar bij geweld tussen rivaliserende bendes burgers om het leven kwamen. De autoriteiten zijn nog op zoek naar de ontsnapte leider van de criminele groepering Los Mexicles, die volgens de autoriteiten wist te ontkomen.

Luis Cresencio Sandoval, de Mexicaanse minister van Defensie, zei tegen journalisten dat “de gevangenis overbevolkt was” en dat de staatsautoriteiten een verzoek hadden kunnen indienen om overtollige gevangenen via een federale regeling te verplaatsen. Onduidelijk is nog waarom dit verzoek niet is gedaan.

Mexicaanse gevangenissen zijn vaak het toneel van bloedige incidenten. Het door drugscriminaliteit en corruptie geplaagde land telt naar schatting minimaal 225.000 gevangenen van wie circa 40 procent nog niet berecht is en een proces kan jaren op zich laten wachten.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten