Archiefbeeld. ©  Foto: Marcel Krijgsman / ANP-Hollandse Hoogte

Inbrekersduo werd betrapt door achtergelaten frisdrankblikje en krijgt 20 maanden cel

Pelt -

Twee Nederlanders van 41 en 51 jaar zijn dinsdag in Hasselt veroordeeld tot elk 20 maanden cel. Het duo betwistte tevergeefs de feiten. Op een achtergelaten blikje Dr. Pepper en een sigarettenpeuk troffen de speurders hun DNA aan.

Geert Houben

Tussen 30 mei en 4 juni 2021 sloegen de mannen uit Eindhoven en Geldrop toe in Pelt. In een megavilla maakten ze onder meer tien bouwdrogers, een ingebouwd koffiezetapparaat, glasgeblazen kunstwerken, meerdere elektrische apparaten en natuurstenen meubels buit. Aan de achterkant van de omheinde villa wist het duo een poort te forceren en met een bestelwagen binnen te rijden.

Dankzij een achtergelaten blikje cola en een sigarettenpeuk kwam de politie hen op het spoor. De veroordeelden claimden tevergeefs dat het aangetroffen DNA onvoldoende bewijslast zou opleveren. Daarnaast hekelden ze dat de slachtoffers geen facturen konden voorleggen van de verdwenen spullen. Het mocht niet baten. Net zomin als hun stelling dat de diefstal het werk was van krakers. Bovenop de twintig maanden cel kregen de reeds bij justitie bekende daders 1.600 euro boete opgelegd. Ook de totale factuur voor de proceskosten van 1.100 euro is voor de twee Nederlanders.  

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten