Michel Aupetit ©  AFP

Frans gerecht opent vooronderzoek naar voormalige aartsbisschop van Parijs wegens aanranding

Het Franse gerecht heeft begin vorige maand een vooronderzoek geopend naar de voormalige aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit. De man heeft mogelijk een kwetsbaar persoon aangerand, bevestigt het parket van Parijs, nadat de nieuwszender BFMTV over de zaak berichtte.

jvhBron: BELGA

Volgens de zender had de aartsbisschop een affaire met een kwetsbare vrouw die onder gerechtelijke bescherming stond. Het zou gaan om uitgewisselde e-mails tussen de geestelijke en de vrouw. De advocaat van Aupetit stelt geen weet te hebben van een klacht tegen de voormalige aartsbisschop. 

Aupetit diende eind november 2021 zijn ontslag in bij paus Franciscus nadat verschillende kranten berichtten over een relatie tussen de aartsbisschop en een vrouw. Hij ontkende die geruchten met klem. De man lag ook onder vuur vanwege het personeelsbeleid van het bisdom.

Michel Aupetit werd pas op 44-jarige leeftijd priester, nadat hij eerst 11 jaar arts was. Eind 2017 kwam hij aan het hoofd van het aartsbisdom van Parijs te staan. Hij staat bekend om zijn conservatieve standpunten.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten