COLUMN. Natuurhulpcentrum heeft grootse plannen voor het nieuwe jaar

Oudsbergen -

Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

Sil Janssen

2023 heeft hier in het Natuurhulpcentrum een vliegende start genomen. Het allereerste patiëntje was een piepjong everzwijntje dat zijn moeder verloren had, onmiddellijk gevolgd door een zwaan die in een gat gevallen was en er op eigen kracht niet meer uit geraakte. Maar het meest schrijnende verhaal is toch de vondst van een plastic zak met daarin een pas geboren geitje, gedumpt voor de deur bij mensen uit Lanaken. De navelstreng is nog niet droog of het jong is al gescheiden van zijn moeder en gedumpt in een plastic zak. Wat een triest en vreemd verhaal.

Het is wel duidelijk dat ons centrum ook dit jaar weer heel veel dieren zal moeten en ook kunnen helpen. En in dat opzicht zal 2023 een superbelangrijk jaar worden voor onze vereniging. We hebben grootse plannen. En om die plannen te kunnen realiseren, hebben we deze week een flinke lening afgesloten. Wat we daarmee van plan zijn, zal u later zeker vernemen. Het wordt een spannend jaar, maar ik ga de spanning er nog even in houden. Alvast beste wensen voor een gezond en gelukkig 2023!

In de eerste week van het nieuwe jaar kreeg het Natuurhulpcentrum al een jong everzwijntje binnen, een gedumpt geitje en een gekwetste zwaan.  ©  Natuurhulpcenturm

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten