© LW

Wim en Chris uit Halen volgden dochter naar de dansvloer: “Al twee keer Belgisch kampioen bij de 60-plussers”

HALEN

Het koppel Wim Van Daele (70) en Chris Leys, die in competitie dansen, is door de sportraad en de stad Halen gehuldigd als ‘sportploeg’ van het jaar. “Onze danscarrière begon in 2001. Onze studeerde af en het schoolbal was in aantocht. Samen met drie andere koppels besloten we om onze kinderen naar de dansles te laten gaan. Toen dat 1,5 uur toekijken saai begon te worden, besloten we om zelf ook les te volgen. De microbe kreeg ons te pakken, al bleef het dansen louter recreatief. Na contact met wedstrijddansers, besloten we in 2015 om ook in competitie te beginnen, met name in ballroomdansen met de Engelse wals, de tango, de slowfox, de Weense wals en de quickstep.

“Na twee jaren bij de amateurs wilden we danspasje hoger wagen en zijn we in de superklasse gestart. Een serieuze uitdaging, want we gingen meteen naar vier keer per week oefenen, elke maand nog eens privéles - tot zelfs in Italië toe - of een deelname aan een wedstrijd in het buitenland.”

Chris en Wim dansen nu nationaal en internationaal. Ze hebben in de loop der jaren al enkele mooie resultaten behaald. “De kers op de taart kwam er in 2018. Dat jaar werden we Belgisch kampioen in de Belgian Amateur League Ballroom Dance Standard, senioren 60 plus. Na corona behaalden we in 2021 nog eens die titel.”

Ook emotioneel betekent de sport voor hen heel veel. “Naar Wenen reizen en daar de Weense wals op de vloer brengen was een overweldigende ervaring. Om nooit te vergeten.” lw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten