COUPE DE FRANCE. Jérémy Doku en Arthur Theate beslissend voor Stade Rennes, Philippe Clement en Monaco uitgeschakeld door tweedeklasser

Coach Philippe Clement zal dit seizoen de Coupe de France niet winnen met AS Monaco. De club uit het prinsdom werd in eigen huis tijdens de 1/32ste finales verrast door de bescheiden tweedeklasser Rodez, die het haalde na strafschoppen. Bij Stade Rennes verging het Jérémy Doku (doelpunt) en Arthur Theate (assist) een stuk beter.

Bron: BELGA

Rennes trok naar Bordeaux, niet zo lang geleden nog een grootmacht in de Ligue 1 maar sinds dit seizoen actief in de tweede klasse. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een assist van Theate, waaruit Bourigeaud scoorde.

Bordeaux kwam op slag van rust langszij, maar vroeg in de tweede helft zorgde Doku voor de beslissing. De nog altijd maar 20-jarige Rode Duivel zorgde voor de 1-2. Dat bleek meteen ook de eindstand: Bordeaux moest het laatste halfuur met z’n tienen afwerken en kwam niet meer tot scoren. (Lees verder onder de foto)

©  AFP

Clement en Monaco uitgeschakeld

Voor Monaco leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht tegen Rodez, want het kwam 2-0 voor via Akliouche en Ben Yedder. Vlak voor de rust zorgde de tweedeklasser echter voor de aansluitingstreffer en tien minuten voor het einde prikte Abdennour zowaar de gelijkmaker (2-2) tegen de borden. Het kwam tot verlengingen, waarin niet meer gescoord werd.

Strafschoppen dus. Ook daarin leek Monaco het te gaan halen na een prima start: na vier elfmeters voor elk team stond het 4-3 voor. Golovin miste echter de vijfde, waardoor Rodez op 4-4 kwam. Het drama voltrok zich toen vervolgens ook Magassa miste voor Monaco. Pembele trapte het kleine Rodez naar de zevende hemel en de 1/16de finales: 4-5. (Lees verder onder de foto)

©  AFP

Staartploeg uit derde klasse verrast Nice

Monaco was niet de enige club uit de Ligue 1 die zich zaterdagavond liet verrassen, want ook Nice werd eruit geknikkerd door een club van een lager niveau. Meer bepaald door Le Puy-en-Velay, dat momenteel op twee na laatste is in de derde klasse (!). De kleine ploeg uit de Auvergne haalde het echter wel met 1-0 na een vroeg doelpunt van Ben Fredj.

Lens wint gevleid van vijfdeklasser

Eerder op de dag had ook Lens, met basisspeler Loïs Openda, de handen vol met vijfdeklasser Linas-Montlhery. Lens, de huidige nummer twee in de tussenstand van de Ligue 1, kon pas winnen na twee late goals. Loïs Openda startte in de basis bij Lens, maar werd na ruim een uur afgelost toen het nog 0-0 stond. Seko Fofana (72.) en Florian Sotoca (77.), de vervanger van Openda, voorkwamen uiteindelijk een blamage in het Stade Robert Bobin.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt