Het verkeer op het Maasviaduct zal vanaf woensdag 11 januari 2023 de rijrichting Lummen moeten volgen op versmalde rijvakken. © MMD

Verkeer vanaf woensdag 11 januari naar vernieuwde brughelft op viaduct in Boorsem

MAASMECHELEN -

De werken op het viaduct van de E314 over de Maas in Boorsem gaan een volgende fase in. Het verkeer wordt in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 januari omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct.

Mark Dreesen

“Om de veiligheid op en rond het viaduct in Boorsem te verhogen, ondergaat de brugconstructie sinds begin 2022 een grondige renovatie. De brug wordt stapsgewijs ontmanteld tot op het gewapend beton, waarna ze plaatselijk wordt hersteld. Ook onderaan het viaduct blijken vele plaatselijke betonherstellingen nodig. De autosnelweg wordt zorgvuldig opnieuw opgebouwd”, aldus Lydia Peeters, minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

De initiële planning van de werken schoof al enkele maanden op, omdat er meer betonherstellingen nodig bleken dan aanvankelijk ingeschat. Deze lokale ingrepen worden sinds januari 2022 vooral onderaan het viaduct uitgevoerd, zijn zeer arbeids- en tijdsintensief en lopen nog tot de zomer van 2023.

Nachtelijke kantwissel

Tussen dinsdag 10 januari om 20 uur en woensdag 11 januari om 6 uur schuift AWV het verkeer stapsgewijs op naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft op de brughelft waar gewerkt wordt. Verkeer op de andere drie rijstroken rijdt over het vernieuwde viaduct (zie afbeelding hieronder). De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden. Het fietsverkeer rijdt tot het einde van de werken in twee richtingen op de zuidkant van het viaduct. Het fietspad aan de noordzijde wordt ook gerenoveerd.

De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het asfalt van de snelweg in de rijrichting Lummen, tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek. (mmd)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten