©  Geert De Rycke

Nederlandse bondscoach hoopvol voor Van der Poel op WK: “Mathieu zit niet zo ver af van Wout van Aert”

Mathieu van der Poel vertrok met zorgen op stage naar Spanje. In zijn laatste veldrit, zondag in Zonhoven, kon hij opnieuw niet voluit gaan door rugproblemen. Maar de Nederlandse bondscoach M de Knegt panikeert niet. “Op het WK zal de vorm van de dag beslissen”, zegt hij aan de wielerwebsite ‘In De Leiderstrui’.

Werner BourlezBron: In De Leiderstrui

Mathieu van der Poel vertoeft momenteel met zijn team Alpecin-Deceuninck op stage in het Spaanse Denia. Na een felle veldritperiode - hij reed twaalf crossen - bereidt de Nederlander er zich voor op het klassieke voorjaar op de weg. En het WK veldrijden, dat op 5 februari in Hoogerheide wordt gehouden. Van der Poel sukkelde de laatste veldritten met een rugblessure en kon niet voluit duelleren met Wout van Aert. “Crossen is niet plezant momenteel”, vertelde hij na de Wereldbekermanche in Zonhoven. Hij zal nu tijdens de tiendaagse stage naar de fitness trekken en krachttraining doen om zijn rug te versterken. In de hoop dat hij dan bij zijn terugkeer in het veld, op 22 januari in Benidorm, verlost zal zijn van de pijn.

“Het is niet dat de alarmbellen afgaan”, zegt Nederlands bondscoach Gerben de Knegt aan ‘In de Leiderstrui”. “Het zat die laatste week niet mee voor Mathieu, maar in andere wedstrijden zat hij er gewoon dicht bij. In Herentals won hij zelfs en dat is niet lang geleden. Mathieu en Wout van Aert zijn aan elkaar gewaagd, de vorm van de dag is beslissend. In mijn ogen zit Van der Poel er niet zo ver vanaf als iedereen denkt.”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten