Peltenaar Zizou Bergs voor het eerst op hoofdtabel Australian Open. © TV Limburg

Wat een ontlading: Zizou Bergs plaatst zich voor hoofdtabel Australian Open

Zizou Bergs (ATP-131) heeft zich donderdag geplaatst voor de hoofdtabel van de Australian Open. Het is de tweede keer dat de Peltenaar zal deelnemen aan een Grand Slam.

gn/vvgBron: BELGA

Zizou Bergs won in de derde en laatste kwalificatieronde van de Bulgaar Adrian Andreev (ATP-191). Bergs versloeg zijn opponent in 1 uur en 11 minuten met 6-1 en 6-2.

“Ik besef het nog niet goed. Dat zal later op de avond wel stilaan komen”, reageerde de 23-jarige Bergs, nummer 131 van de wereld. “Ik kwam naar Australië met de ambitie mij te kwalificeren voor de hoofdtabel. Het stemt mij heel tevreden dat ik dit doel heb bereikt. Ik heb getracht deze match als alle andere te benaderen. In de eerste ronde was ik trouwens veel nerveuzer. Ik was erg geconcentreerd en ik wilde vooral goed tennis tonen. Ik heb niet het gevoel dat het een super wedstrijd was. Ik was overigens meer bezig met mijn spel dan met de score, dat heeft mij geholpen. Het is hoe dan ook een heel leuke manier om het jaar te beginnen.”

De pupil van ex-speler Ruben Bemelmans mocht vorig jaar al proeven van Wimbledon. Hij verloor er van de Brit Jack Draper. In Melbourne wacht in de eerste ronde de Serviër Laslo Djere (ATP 70), van wie hij in 2021 in Gstaad (op gravel) verloor. “Ik weet niet goed wat ik moet verwachten van deze Australian Open. Ik ben al blij hier te staan en was tevreden geweest met eender welke loting. Al had een duel met Rafael Nadal wel mooi geweest.”

Onze landgenoot staat overigens met heel wat ambities aan het begin van dit nieuwe jaar. “Voor Wimbledon wil ik in de top honderd van het mannentennis staan”, bekende hij. “Voor het einde van 2023 mik ik op de top 75. Tijdens de voorbije winteronderbreking heb ik er alles aan gedaan om een betere speler te worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten