Bram Bombeek 

Voormalig woordvoerder N-VA stapt over naar cd&v-kabinet Landbouw

Opmerkelijke transfer achter de schermen van de Vlaamse regering. Bram Bombeek, de voormalige partijwoordvoerder van N-VA, gaat als woordvoerder aan de slag op het kabinet van cd&v-minister van Landbouw Jo Brouns. Dat gebeurt net op het moment dat N-VA en cd&v binnen de regering op gespannen voet leven over enkele belangrijke landbouwdossiers, zoals het stikstofakkoord en het mestactieplan.

Pieter Lesaffer

“Het stifstofakkoord is voor mij ook de reden dat ik ja heb gezegd op de vraag van minister Brouns”, zegt Bombeek. Hij ruilde eind 2019 het N-VA-partijhoofdkwartier in voor het landbouwbedrijf van zijn familie. Intussen is hij landbouwjournalist bij vzw Vilt, het Vlaams infocentrum voor land- en tuinbouw. “Als journalist heb ik met veel landbouwers gesproken en heb ik gemerkt dat het stikstofakkoord de verkeerde kant uitgaat. Er wordt te veel vanuit de ivoren toren geregeerd, terwijl er net meer naar het terrein moet worden geluisterd. De sector is niet gebaat bij politieke profilering. Het is enkel met een pragmatische aanpak dat we hieruit zullen geraken, en daar wil ik graag aan bijdragen.”

Bombeek benadrukt dat hij geen enkele band met N-VA meer heeft. “Ik ben al een hele tijd geen partijlid meer, als journalist werk ik in alle onafhankelijkheid”, zegt hij. “Eigenlijk ben ik altijd een halve christendemocraat geweest, behalve in de communicatiestijl van enerzijds-anderzijds. Ik ben voorstander van duidelijke taal, ook al botst dat weleens. Daarom sta ik ook helemaal achter de ambitie van cd&v-voorzitter Sammy Mahdi voor een scherpere profilering van de partij.”

N-VA-minister van Leefmilieu, Zuhal Demir, die bevoegd is voor het stikstofakkoord, is alvast gewaarschuwd. Bombeek begint maandag aan de nieuwe job.

Bram Bombeek kondigde zijn overstap aan via Twitter, met een foto samen met minister Brouns:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt