©  ISOPIX

Obsceen gebaar van Emiliano Martinez krijgt nog staartje: FIFA opent procedures tegen Argentinië en Kroatië

De internationale voetbalbond FIFA heeft aangekondigd procedures te openen tegen Argentinië en Kroatië na incidenten die zijn voorgevallen in hun wedstrijden tegen respectievelijk Frankrijk en Marokko op het WK in Qatar.

Bron: BELGA

Argentinië riskeert een straf voor offensief gedrag en het in gedrang brengen van de principes van de fair play. Het persbericht preciseert niet om welke handelingen het gaat, maar doelman Emiliano Martinez liet zich na de match fotograferen toen hij een obsceen gebaar maakte met zijn trofee voor beste doelman van het toernooi. Ook werd hij gefilmd in de kleedkamers wanneer hij de spot dreef met Kylian Mbappé.

Kroatië hangt dan weer een sanctie boven het hoofd voor discriminatie en verstoring van de orde en de veiligheid tijdens de wedstrijden. Ook in dit geval gaf de FIFA geen verdere details prijs. Het Kroatische elftal zong tijdens vieringen nationalistische liederen met een fascistische ondertoon.

In het communiqué geeft de FIFA verder aan maatregelen te treffen tegen de Mexicaanse, Ecuadoraanse en Servische bonden voor discriminatie en gezongen liederen.

Mexico ziet een boete van 99.600 euro en een match achter gesloten deuren met uitstel tegemoet, Ecuador dreigt 19.900 euro te moeten ophoesten en een match gedeeltelijk achter gesloten deuren af te moeten werken, terwijl Servië dan weer aankijkt tegen een bedrag van 49.800 euro en een match gedeeltelijk achter gesloten deuren.

Zeven Servische spelers werden overigens ook individueel gestraft voor hun slechte gedragingen in de poulematch tegen Zwitserland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt