“Vanavond en vannacht winterse buien, morgen droog met opklaringen”

Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht vallen er nog talrijke buien boven Limburg. Die krullen van noordwest naar zuidoost aan de achterzijde van een depressie die zich met kern naar het noorden van Duitsland verplaatst. Eerst zijn het vooral regenbuien maar naarmate de avond vordert, koelt het voldoende af om ook smeltende sneeuwvlokken mogelijk te maken.

Ruben Weytjens

Tot een sneeuwlaagje komt het waarschijnlijk niet, tenzij misschien tijdelijk op auto’s en kort gemaaid gras. Vanwege de wolken blijft de temperatuur in het eerste deel van de nacht nog boven het vriespunt. Naar de ochtend toe verschijnen er opklaringen waardoor de temperatuur nog enkele graden kan zakken om net beneden het vriespunt uit te komen. Het wordt dan ook opletten voor bevriezing van natte weggedeelten.

Dinsdag blijft het gedurende de daglichtperiode overal in Limburg droog. Er komt zelfs geregeld ruimte voor de zon. Pas na 10 uur komt de temperatuur boven het vriespunt uit. Met maxima rond een graad of 4 zal het vrij koud aanvoelen na de bijzonder zachte voorbije weken. De wind waait zwak uit het westen en zal het koudegevoel dus niet verder aanwakkeren.

Tussen 18 en 19 uur zal het morgen op de meeste plaatsen weer gaan vriezen. In de nacht naar woensdag bereiken we minima tussen -2 en -3°C. Autoruiten zullen dus onder een laagje rijm komen te zitten.

Het blijft droog met brede opklaringen.

De weersverwachting voor de komende dagen vind je hier.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten