Themabeeld van filerijden op de E19. ©  BFM

Zware ochtendspits door regenval: tot twee uur filerijden richting Kennedytunnel

Het slechte weer van maandagochtend zorgde ervoor dat de ochtendspits erg moeizaam verliep. Op de Antwerpse Ring richting Gent was het al vroeg aanschuiven, op de E17 was het van Sint-Niklaas op een bepaald moment twee uur filerijden tot aan de Kennedytunnel. Rond 9 uur stond er in totaal 280 kilometer file, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

Dante Bellon

Ter hoogte van de Kennedytunnel richting Gent gebeurde maandagochtend rond 6 uur een ongeval aan de aansluiting met de E34. Daardoor was de rechterrijstrook versperd, wat ervoor zorgde dat er al vrij vroeg een lange file stond. Een tweede ongeval in Merksem versperde de rechterrijstrook op het viaduct. Dat, in combinatie met de file door het ongeval aan de Kennedytunnel, zorgde ervoor dat het op Antwerpse Ring in totaal een uur filerijden was.

Door die vertragingen op de Ring was het op een bepaald moment veertig minuten aanschuiven op de E19 vanaf Sint-Job. Vanuit Loenhout kwamen daar nog twintig minuten bij.

Ook op de E313 was het richting Antwerpen een heksenketel. Vanaf Ranst stond er een file van een uur tot het knooppunt Antwerpen-Oost. Vanuit Herentals kwam daar een halfuur bij, net als vanuit Zoersel op de E34.

En door een ongeval in Antwerpen-West – waarbij twee rijstroken versperd waren – was de grootste file te noteren op de E17 richting Antwerpen. Vanaf Sint-Niklaas was het twee uur aanschuiven, waardoor automobilisten omleidingen begonnen te gebruiken. Daardoor ontstond er file op de N16 naar Willebroek en op de A12, waar eerder in de ochtend ook al een incident was aan het viaduct in Wilrijk.

Treinverkeer

Er was maandagochtend ook hinder op het spoor. Tussen 6.45 en 8.25 uur konden er geen treinen rijden tussen Temse en Puurs. Oorzaak was een technische storing aan de brug in Temse, zo liet spoornetbeheerder Infrabel weten.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten