Matteo Messina Denaro, meest gezochte maffiabaas van Italië, na 30 jaar op de vlucht opgepakt

De beruchte maffiabaas Matteo Messina Denaro is gearresteerd, zo melden Italiaanse media. Hij kon maandag worden opgepakt in Palermo, op het eiland Sicilië.

mtmBron: BELGA

Messina Denaro, die al 30 jaar voortvluchtig was, was de meest gezochte maffioso van Italië. Hij werd aangezien als een van de leiders van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia.

“De carabinieri hebben de voortvluchtige Matteo Messina Denaro gearresteerd in een gezondheidscentrum in Palermo, waar hij een klinische behandeling onderging”, zegt Pasquale Angelosanto, het hoofd van de Italiaanse gendarmerie.

Rechters Falcone en Borsellino

Denaro is bij verstek al veroordeeld tot levenslang vanwege de moord op rechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino in 1992. Die twee rechters stonden bekend om het vervolgen van maffiosi. Hij kreeg ook een levenslange gevangenisstraf voor bomaanslagen in Firenze, Rome en Milaan, waarbij in 1993 tien mensen om het leven kwamen.

Daarnaast zou de maffiabaas ook betrokken zijn geweest bij het ontvoeren, twee jaar lang martelen en uiteindelijk vermoorden van de jongen Giuseppe Di Matteo. Hij werd vermoord en opgelost in zuur, omdat zijn vader had getuigd tegen de maffia.

Hoewel hij al sinds 1993 voortvluchtig was, ging de politie ervan uit dat Massina Denaro nog altijd in staat was de maffia aan te sturen.

De Carabinieri gaf een beeld vrij van de opgepakte maffiabaas Matteo Messina Denaro. ©  AP

©  BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten