© JC

UPDATE. Drugsactie in Sint-Truiden: drie wietplantages gevonden en negen arrestaties

Sint-Truiden -

De politie in Sint-Truiden heeft dinsdag een grote drugsactie gehouden. Op tien plaatsen in de stad viel de politie binnen. Daarbij werden drie wietplantages ontdekt. Negen personen werden gearresteerd. Dinsdagavond was het onderzoek nog aan de gang.

Mireille Maes/Jozef Croughs

De invallen gebeurden onder meer in de Dijkstraat in Velm, op de Naamsevest in de Truiense binnenstad, op de Prins Albertlaan en op de Hasseltsesteenweg richting Kortenbos. In de woning boven de Sparwinkel vonden de speurders een wietplantage. De uitbaters van de Sparwinkel hebben niks met deze zaak te maken. De woning werd gehuurd door buitenlanders die in de bouw werken. Volgens de eerste berichten zou het gaan over een substantieel grote wietplantage.

In dit huis op de Naamsevest was er dinsdag een inval. ©  Jozef Crougs

Langs de drukke Prins Albertlaan werden de aangetroffen wietplanten door het raam gegooid voor vernietiging. In de straat hing een indringende wietgeur.

De aangetroffen wietplanten werden in de straat verhakseld. ©  Jozef Croughs

Doordat de actie tot gisteravond duurde, konden er nog geen mededelingen worden gedaan.

’s Avonds reden de vrachtwagens van de civiele bescherming nog door de stad. ©  Luc Engelbos

In het onderzoek is intussen wel een onderzoeksrechter gevorderd. Zij beslist later welke verdachten worden voorgeleid.

(jcr/mm/maw)

©  jcr

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten