©  ISOPIX

Ryanair-topman Michael O’Leary: “Belgische vakbonden kramen onzin uit”

“De Belgische vakbonden zeggen veel, maar weinig ervan is waar.” Dat heeft Ryanair-topman Michael O’Leary dinsdag gezegd in een reactie op de sociale onrust bij het in België gebaseerde personeel van de Ierse luchtvaartmaatschappij.

mtmBron: BELGA

Het Belgische Ryanair-personeel staakte de voorbije weken twee weekends op rij. De bonden klaagden de houding van de Ierse budgetvlieger aan, die volgens hen nog altijd weigert om de Belgische wetgeving te respecteren en het wettelijke minimumloon te betalen. Ze gaven de directie tot eind januari de tijd om met een bevredigend voorstel te komen, anders zou het werk twee dagen per maand neergelegd worden totdat er een oplossing is. 

Een ultimatum dat weinig indruk maakt op O’Leary. “We weten nog altijd niet waarvoor ze precies staken”, zei hij dinsdag tijdens een persconferentie in Brussel. “De bonden maken veel claims, maar ze bereiken niets met hun stakingen. Alleen dat de werknemers loonverlies lijden.”

Volgens O’Leary volgt de lowcostmaatschappij de regels wel degelijk. “We betalen zelfs meer dan het minimumloon”, zei hij. En ook bijvoorbeeld de automatische loonindexering wordt gerespecteerd, voegde de Ryanair-topman nog toe. “Als we de wetgeving niet volgen, moeten de vakbonden maar naar de rechtbank stappen.”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten