Ophef in tweede klasse van het basketbal: Charleroi-speler riskeert zware schorsing nadat hij scheidsrechter tegen de grond mept

Consternatie afgelopen speeldag in Top Division Men1 (tweede klasse). Tijdens de wedstrijd tussen Waregem en Spirou Charleroi B viel Archange Izaw Bolavie na een val plotseling scheidsrechter Frank Di Paolo aan. Na een duw of slag (?) viel die op de grond en moest de 21-jarige en 2m10 door ploegmaats worden tegenhouden. Hij werd onmiddellijk uitgesloten en riskeert uiteraard een zeer zware schorsing. Izaw Bolavie, ex-Leuven Bears en Brussels, komt ook uit in de BNXT League en bij Spirou Charleroi. De Spirous reageerden intussen met een officieel communiqué en willen de speler begeleiden.

Patrick Ceulemans

Spirou Basket betreurt uiteraard het incident met Archange Izaw Bolavie tijdens de wedstrijd tussen Waregem en Spirou Basket B in TDM1. “Na kennis te hebben genomen van de feiten en de verschillende partijen te hebben gehoord, willen de club en de speler hun welgemeende excuses aanbieden aan de scheidsrechter dhr. Frank Di Paolo alsook aan alle aanwezigen op zaterdag in Waregem en aan alle basketbalploegen en fans. We begrijpen dat onze spelers rolmodellen zijn en dat hun gedrag altijd de hoogste normen van sportiviteit moet weerspiegelen. Dit onaanvaardbare gedrag is het tegenovergestelde van de waarden die worden bepleit door onze club, wiens respect, in al zijn vormen, bovenaan de piramide staat. De speler is zich terdege bewust van zijn fout en heeft grote spijt van zijn gebaar.”

“De club houdt vol dat dit tot nu toe een op zichzelf staand geval is van een foutloze speler. Het is om deze reden, en omdat fouten menselijk zijn, dat de club de verantwoordelijkheden op zich neemt in het gezelschap van de speler en hem wenst te begeleiden. Spirou Basket neemt deze zaak zeer serieus en we verbinden ons ertoe alle nodige maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat onze spelers zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden op en buiten het veld,” aldus het persbericht van de Carolo’s.

Voor de volledigheid: Waregem won van Spirou B met 102-49.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten