© Het Cordaat
Romantisch etentje op Valentijn? Bij deze Limburgse restaurants kan je nog een tafeltje reserveren
Wil je je wederhelft graag verrassen met een bijzonder etentje op Valentijn? Snel reserveren is de boodschap: deze Limburgse zaakjes hebben op 14 februari nog een tafeltje vrij.
Ken jij nog een leuk adresje om samen met je geliefde te dineren op Valentijn? Laat het ons weten via goesting@hetbelangvanlimburg.be
Bistro Philippe in Alken
De keuken van chef-kok Philippe van de gelijknamige bistro in Alken wordt getypeerd door smaak en verfijning met toetsen van de klassieke Franse keuken met invloeden uit het zuiden en verre oosten. Op 13, 14 en 15 februari kan je er terecht voor een drie- (55 euro), vier- (70 euro), vijf- (85 euro) of zesgangenmenu (98 euro). Op Valentijn zelf wordt enkel het vijf- of zesgangenmenu geserveerd. Klanten worden in de watten gelegd met onder meer zwezerik met wortel en pickel en runds met artisjok en Oude Brugse.
Motstraat 1B in Alken. Info: www.bistrophilippe.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hotel Restaurant Mardaga in As
Op de dag van de liefde opent ook Hotel Restaurant Mardaga in As uitzonderlijk de deuren. Je kan er genieten van een sfeervol diner, al dan niet gevolgd door een overnachting met je geliefde. De chef serveert er voor 99 euro per persoon een zesgangendiner. Wat dacht je van langoustine met wortel, wijnappelsien en gember of kalfstournedos met ganzenlever? Voor het Valentijnsarrangement met overnachting en ontbijt tel je 330 euro neer per koppel.
Stationsstraat 121 in As. Info: www.hotelmardaga.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Ristorante Italia in Beringen
Voor de authentieke Italiaanse familiekeuken moet je op 14 februari bij Ristorante Italia in Beringen zijn. De chef serveert een valentijnsmenu met lekkere vis, puree van zongedroogde tomaten, melanzane fritte en burrata. Afsluiten doe je met een dessert van de chef. That’s amore!
Collegestraat 7 in Beringen. Info: www.ristoranteitalia.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
De Nieuwe Klappoel in Borgloon
Speciaal voor Valentijn kan je in De Nieuwe Klappoel in Borgloon zowel op 10, 11, 12, 13 als 14 februari genieten van een uitgebreid zesgangenmenu. De chef schotelt zijn klanten onder meer filet pur van kalf met wintergroenten, rode wijnpeertjes, veenbessen, minikroketjes en geflambeerde pepersaus voor (69 euro per persoon). Smakelijk!
© RR
Oud-Bree in Bree
In het huiselijke restaurant van Jean en Ilse in Bree gaan de deuren op Valentijn uitzonderlijk open. Op het menu? Onder meer kabeljauwhaasje met puree en een sausje van tomaat, zilverui en paprika of parelhoenfilet met een assortiment van verschillende groentjes en huisgemaakte amandelkroketjes. Er is keuze uit een drie- (55 euro), vier- (60 euro) of vijfgangenmenu (70 euro).
Nieuwstadpoort 11 in Bree. Info: www.oudbree.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Pollismolen in Bree
Op domein Pollismolen kan je dineren in het gelijknamige restaurant met voor elk wat wils, zowel gastronomisch als brasserie. Op 14 februari serveert de chef onder meer een bisque van noordzeegarnalen met zure room en saltimbocca van kalfs met gegrilde groene asperges en saliesaus. Prijs? 60 euro per persoon.
Molenstraat 56 in Bree. Info: www.pollismolen.be
© RR
De Molen Grill in Genk
Vlak naast de Molenvijvers kan je in Genk dineren bij grillroom De Molen Grill. Ga je voor een filet pur, entrecôte of chateaubriand? Bovendien wordt er enkel op Haspengouws fruithout gegrild waardoor het vlees een extra speciale afwerking krijgt.
Molenstraat 81 in Genk. Info: www.demolen-genk.be
© Molen Grill
La Peña in Genk
In de Genkse Vennestraat ligt het Spaanse restaurant La Peña. Je geniet er van lekkere tapas en paella. Speciaal voor San Valentin serveren ze een viergangenmenu met vis of vlees. Prijs voor una cena romantica? 49,50 euro per persoon.
Vennestraat 98 in Genk. Info: www.lapenagenk.com
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Partaasch in Genk
No love, no Partaasch en dus opent ook de Genkse gastrobar uitzonderlijk de deuren op de meest romantische dag van het jaar. Voor 65 euro per persoon geniet je van een vijfgangenmenu met onder meer noordzeevis, rib-eye a la plancha of coquilles van knolselder. Wil je liever toch à la carte eten? Dat is uiteraard ook geen probleem.
André Dumontlaan 67 in Genk. Info: www.partaasch.be
© RR
Vous lé Vous in Hasselt
Op 14 februari staat ook Giovani Oosters achter het fornuis van Vous lé Vous in Hasselt. Er wordt uitzonderlijk enkel het zesgangenmenu geserveerd. Per persoon betaal je 160 euro.
Wimmertingenstraat 76 in Hasselt. Info: www.vouslevous.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Het Cordaat in Hasselt
Ook op Valentijn kan je gezellig tafelen bij Het Cordaat op de Corda Campus. Het restaurant heeft een uitgebreide en gevarieerde kaart. Vlot en hip, dit is urban dining op gastronomisch niveau. Als wintersuggesties kan je ook wild bestellen zoals konijn, fazant of hert.
Kempische Steenweg 311 in Hasselt. Info: www.hetcordaat.be
© Het Cordaat
Goei Goesting in Hasselt
De Goei Goesting in Hasselt staat al bijna twintig jaar voor een degelijke brasseriekeuken met oog voor verfijning. Ook op Valentijn kan je er terecht voor de pure keuken: een beetje Frans, een beetje Belgisch, een beetje werelds, maar vooral zonder lieflafjes of tralala.
Zuivelmarkt 18 in Hasselt. Info: www.degoeigoesting.be
© Luc Daelemans
Gastrobar ‘t Genoegen in Hasselt
Gastrobar ‘t Genoegen is al decennialang een vaste waarde in het centrum van Hasselt. Rond Valentijn kan je er terecht op 11, 12, 13 en 14 februari voor een speciaal valentijnsmenu, dat binnenkort ook online verschijnt.
Raamstraat 3/Zuivelmarkt 8 in Hasselt. Info: www.gastrobartgenoegen.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Het Notariaat in Hechtel-Eksel
Bij brasserie Het Notariaat in Eksel kan je zowel à la carte bestellen als het valentijnsmenu. Voor 60 euro per persoon krijg je onder meer botervis met rode pesto, puree en een spinaziesausje voorgeschoteld of gevuld varkenshaasje met jagersaus en gebakken aardappeltjes.
Heerstraat 25 in Hechtel-Eksel. Info: www.brasserienotariaat.be
© RR
L’Art Brutal in Lanaken
In het mooie Oud-Rekem ligt restaurant L’Art Brutal verstopt, waar je compleet in art deco-stijl kan dineren. Je kan kiezen tussen drie formules: à la carte sharing plates, het driegangenmenu (39 euro) of het uitgebreide experiment-menu (54 euro). Mooi meegenomen: de wijnkaart met moderne klassiekers én natuurwijn.
Herenstraat 14 in Lanaken. Info: www.lab-restaurant.be
© RR
De Groote Hoef in Lommel
Bas en Giovanni van brasserie De Groote Hoef leggen hun klanten graag in de watten met een bijzonder valentijnsmenu (79,50 euro per persoon). Wat dacht je van Ierse filet pur met portosaus, gevulde puntpaprika en hasselbackaardappel met crème fraîche? Of een halve kreeft met basilicumboter, zuiderse ratatouillegroenten, champagnesabayon en pommes fondant? Smakelijk!
Hoeverdijk 11 in Lommel. Info: www.domeindegrootehoef.be
(lees verder onder de Facebook-post)
Barbacoa in Maasmechelen
Op 11, 12 (ook lunch), 13 en 14 februari (diner) kan je bij Barbacoa genieten van een valentijnsmenu met onder meer kalfshaas en Canadese kreeft. Daarvoor betaal je 79 euro per persoon.
Dokter Haubenlaan 69 in Maasmechelen. Info: www.barbacoamaasmechelen.be
© Luc Daelemans
Orshof in Oudsbergen
Orshof is een Kempische boerderij, gelegen aan de rand van de Solterheide in Neerglabbeek. Tussen 10 en 19 februari kan je er genieten van een valentijnsmenu (vanaf 67,5 euro). Op de kaart staan onder meer skrei met scheermesje, wortel en tagliatelle rosse of Duroc ribeye, blackwell, wintergroenten en rösti. Afsluiten doe je met een bijzonder dessert met blauwe bles, blondie en donkere chocolade. Smakelijk!
Heymansweg 2 in Oudsbergen. Info: www.orshof.be
Bistro 11 in Sint-Truiden
Bij Bistro 11 in hartje Sint-Truiden kan je op 10, 11, 12 en 13 februari zowel à la carte eten, alsook genieten van het bijzondere viergangenmenu. Op valentijnsdag zelf is enkel het menu te verkrijgen. Wat dacht je van varkenshaasje met mosterd-dragonsaus en amandelkroketjes? En huisbereide moelleux met rood fruit? Per persoon kost het menu 69 euro.
Minderbroedersstraat 11 in Sint-Truiden. Info: www.bistro11.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Bistro ZUTT in Sint-Truiden
Bij Bistro ZUTT in Sint-Truiden zit je goed voor klassieke gerechten op gastronomisch niveau met een hedendaagse touch. Op 14 februari kan je genieten van het Haspengouw Menu (vanaf 40 euro) of het Bistro ZUTT Menu (vanaf 65 euro).
Plankstraat 12 in Sint-Truiden. Info: www.bistrozutt.be
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Magis in Tongeren
Magis in Tongeren serveert op Valentijn uitsluitend het gelijknamige menu. Vanaf 93 euro per persoon geniet je van het Wagyu rund en zeebarbeel. Met het tussengerecht van langoustine inbegrepen betaal je 115 euro.
Hemelingenstraat 23 in Tongeren. Info: www.restaurantmagis.be
© Luc Daelemans
LEES OOK
Takeaway tip: koppel brengt Indische keuken naar Herk-de-Stad: “Tikka massala als favoriet”
Waar eet … Loredana Falone? “Hier waan ik me onmiddellijk in la bella Italia”
Waar in Limburg eet je de lekkerste lasagne? Onze topchef deelt een 5 én een 10/10 uit
Grote verschillen tussen sterrenrestaurants: hier eet je het goedkoopst en zo kan je de prijs nog drukken
Deze vier piepjonge koks brengen de volgende Michelinsterren naar Limburg: “Elke zondag sta ik van 9 uur tot middernacht in de keuken”
Bekijk
Hoofdpunten
“Grootste proces ooit rond huisjesmelkerij” van start: hoe is het nu met de Appeltans-koten?
Bouwkraan dondert in Hasseltse kanaalkom: “Onverklaarbaar”
LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne
Het gebeurt niet vaak: Diepenbekenaar wil zelf windmolen plaatsen
Demir en Peeters naar New York voor VN-waterconferentie: is Vlaams waterplan echt zo “toonaangevend”?
LIVE. Volg het Reuzegom-proces over de dood van student Sanda Dia hier op de voet