Uiteindelijk konden de agenten de man overmeesteren en tegen de grond werken.© BELGAIMAGE

Hasselaar (39) krijgt 10 maanden cel voor bedreigen agenten met zelfgemaakte matrak

Alken/Hasselt -

Een 39-jarige man uit Hasselt krijgt 10 maanden cel omdat hij twee inspecteurs bedreigde met een zelfgemaakte matrak. “Dit wapen kon ernstige letsels veroorzaken”, oordeelde de rechter.

Shauni Deferm

Op 12 oktober vorig jaar belde een bewoner van een appartementsblok in Alken naar de politie omdat er een verdachte persoon in de fietsenstalling rondhing. Toen de agenten ter plaatse arriveerden, probeerde de dertiger de deur bruut dicht te trekken en bedreigde hij de twee inspecteurs met een zelfgemaakte matrak. “Het was een gevaarlijk wapen dat zelfs uit elkaar kon springen. Op het uiteinde was een gepunte spatbordhouder vastgemaakt”, zo omschreef de procureur het voorwerp. De advocaat van de inspecteurs sprak zelfs over een soort granaat.

Gevaarlijk wapen

Uiteindelijk konden de agenten de man overmeesteren en tegen de grond werken. “De feiten worden niet betwist. Mijn cliënt is een gekend figuur en hij kampt met een middelenproblematiek. Daardoor pleegt hij altijd nieuwe feiten”, zuchtte zijn raadsman.

De Tongerse rechter veroordeelde de dertiger woensdag tot een celstraf van tien maanden. De wapenstok moet worden vernietigd. “Het was een zeer gevaarlijk wapen en kon potentieel ernstige letsels veroorzaken”, aldus de rechter in het vonnis. De twee betrokken agenten krijgen elk een schadevergoeding van 500 euro.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten