Tijdens de behandeling van de zaak voor de Tongerse rechtbank kwamen de twee dieven niet opdagen.© rr

Russische dieven krijgen 9 maanden cel voor diefstal van diesel uit vrachtwagens

Tongeren -

Twee Russen krijgen elk 9 maanden cel voor de diefstal van diesel uit vrachtwagens van een Tongerse firma. De mannen knipten de omheining door en liepen met jerrycans over de parking.

Shauni Deferm

Op 9 augustus 2022 zagen de bewakingsagenten van het Tongers bedrijf twee verdachte personen tussen de geparkeerde vrachtwagens lopen. Op camerabeelden was te zien hoe de mannen de tankstoppen van vrachtwagens opendraaiden en diesel uit de tank in jerrycans lieten overlopen. De politie werd verwittigd, maar de dieven namen ondertussen de vlucht in hun Volkswagen Caddy. Onderweg kruisten ze de politiecombi, die het verdachte voertuig via ANPR-camera’s opnieuw kon opsporen en intercepteren in Hoeselt. “Er lagen 29 lege, 4 gevulde jerrycans en een darm in de auto. Ze reden bovendien rond met een valse nummerplaat”, aldus de aanklager.   

9 maanden cel

Tijdens de behandeling van de zaak voor de Tongerse rechtbank kwamen de twee dieven niet opdagen. Woensdag veroordeelde de rechter hen tot effectieve celstraffen van negen maanden en geldboetes van 400 euro. Hun auto en de jerrycans werden verbeurd verklaard. De firma stelde zich burgerlijke partij en krijgt een schadevergoeding van 441 euro.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten