Themabeeld

Vijftiger breekt 2 ribben van vriendin tijdens ruzie: 30 maanden met uitstel

Heers/Sint-Truiden -

Een 59-jarige man uit Sint-Truiden krijgt 30 maanden met uitstel omdat hij twee ribben brak bij zijn vriendin uit Heers. Hij zou de vrouw ook meermaals bedreigd hebben.

Shauni Deferm

Volgens de Tongerse aanklager kaderen de feiten in een relatie met veel fysiek geweld. De man zou wel vaker dominant uit de hoek gekomen zijn. Op 2 juli liep een discussie uiteindelijk helemaal uit de hand. “Hij sloeg haar twee gebroken ribben. Hij duwde haar in de zetel en ging op haar zitten”, zo sprak de advocaat van de toegetakelde vrouw. “Zelfs na zijn contactverbod bleef hij feiten plegen en de familie stalken. Ze heeft een lange periode in angst geleefd.”

De procureur had het buiten het fysiek geweld ook over bedreigingen. “Hij dreigde dat hij haar kapot zou maken en dat hij er gerust voor in de gevangenis wilde gaan zitten.” Tijdens de bedreigingen zou hij zijn woorden kracht hebben bijgezet door een snijbeweging over zijn keel te maken. De man stalkte de vrouw ook door haar berichten en brieven te sturen en voorbij haar woning te rijden. De man kreeg een huis- en contactverbod maar omdat hij niet ophield, was de vrouw genoodzaakt om een camera aan de deur te installeren.

Contactverbod

De raadsman van de vijftiger sprak over een persoonlijkheidsstoornis bij zijn cliënt. “Als hij vernederd of benadeeld wordt, ventileert hij zijn emoties in bedreigingen en belagingen.” De Tongerse rechter veroordeelde hem tot een celstraf van dertig maanden en een geldboete van 1.200 euro, beiden met volledig uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij een behandeling volgen om zijn agressieprobleem aan te pakken. Er werd ook een nieuw contactverbod met het slachtoffer opgelegd. Zij krijgt een schadevergoeding van 4.157 euro.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten