© Tom Palmaers

Huis vol rook in Tessenderlo: bewoner bewusteloos aangetroffen

Tessenderlo -

In een huis in de Hulsterweg in Tessenderlo is de bewoner dinsdagnacht bewusteloos aangetroffen. Het huis hing vol rook en het kacheldeurtje stond nog open. De man is met zware CO-vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

Zahra Boufker/Marij Wyers

Op dit moment is nog niet duidelijk wat er zich in het huis heeft afgespeeld: is de bewoner ongelukkig gestruikeld toen hij de kachel wilde opstoken of is hij net op dat moment onwel geworden. Het slachtoffer lag bewusteloos op de grond bij aankomst van de hulpdiensten.

De brandweer van Tessenderlo werd rond middernacht opgeroepen nadat melding werd gemaakt van rook in het huis op de Hulsterweg. De rook had zich al over het hele huis verspreid doordat het deurtje van de brandende kachel nog open stond.

CO-intoxicatie

Voor het slachtoffer werden een ambulance en mugarts opgeroepen. De man is met een zware CO-intoxicatie naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen gebracht. Hij woont alleen in het huis. Buren reageren bezorgd.

Koolmonoxide (CO) is een gevaarlijk en verraderlijk gas doordat je het niet kan zien en niet ruikt. Koolmonoxide ontstaat als er niet genoeg zuurstof is voor de verbranding. Wie veel koolmonoxide inademt, kun bewusteloos raken.

(zb, maw)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten