‘RRR’ biedt wervelende actie met mythologische helden in Brits-Indië. © Netflix

Indisch totaalspektakel ‘RRR’ op Netflix verovert de wereld, maar wat maakt de film zo bijzonder?

Vreemd toch dat de duurste Indische film ooit uit Tollywood – de industrie in het zuiden van Indië – door velen uitgeroepen wordt tot een absolute must see. Nochtans is RRR (Rage, War, Blood) geen arthousefilm, maar een totaalspektakel dat melodrama, over the top-actie, musical, historisch drama en mythologisch sprookje mixt.

Het verhaal speelt in het Brits-Indië van 1920. De gouverneur (Ray Stevenson) laat een kind uit een dorp ontvoeren om te gebruiken als huisdier. De leider van het dorp, Bheem, begeeft zich naar Delhi om het kind terug te vinden, maar dat is buiten Raju gerekend. Deze ambitieuze Indiër wil koste wat het kost opklimmen binnen de Britse militaire hiërarchie. Dat kan alleen als hij Bheem gevangen neemt.

De actie in de film is steeds over the top. © RR

Regisseur S. S. Rajamouli ontwikkelt het verhaal dat drie uur duurt – geen ongewone speelduur voor Tollywood – vlot en helder. Het is bovenal goed gedoseerd met op het juiste moment spectaculaire en knap in beeld gebrachte actiescènes met veel CGI. De scène waarin de protagonisten een kind van een brandende rivier redden, is helemaal over the top, maar toch origineel. Marvel kan hier veel bijleren. Echte personages ga je hier niet vinden, maar het geheel is zo onderhoudend dat iedereen er verliefd op kan worden. Vandaar het succes. (cc)

‘RRR’ kan je bekijken op Netflix

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten