©  AFP

Gezondheidstoestand van opgepakte maffialeider Denaro “ernstig”

De gezondheidstoestand van Matteo Messina Denaro, de beruchte maffiabaas die maandag werd gearresteerd en aan kanker lijdt, is “ernstig”. Dat zegt een arts van het Siciliaanse ziekenhuis waar de man na 30 jaar op de vlucht te zijn geweest, werd opgepakt.

ltoBron: BELGA

“Zijn gezondheidstoestand is ernstig. De ziekte is de laatste maanden in een stroomversnelling geraakt”, vertelde Vittori Gebbia, hoofd van de afdeling oncologie van de Maddalena-kliniek in Palermo, aan het dagblad La Repubblica.

Messina Denaro, die al 30 jaar voortvluchtig was, was de meest gezochte maffioso van Italië. Hij werd aanzien als een van de leiders van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. Denaro is in 2020 en 2022 geopereerd aan darmkanker.

Denaro is bij verstek al veroordeeld tot levenslang vanwege de moord op rechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino in 1992. Die twee rechters stonden bekend om het vervolgen van maffiosi. Hij kreeg ook een levenslange gevangenisstraf voor bomaanslagen in Firenze, Rome en Milaan, waar in 1993 tien mensen bij omkwamen. 

   Daarnaast zou de maffiabaas ook betrokken zijn geweest bij het ontvoeren, twee jaar lang martelen en uiteindelijk vermoorden van de jongen Giuseppe Di Matteo. Hij werd vermoord en opgelost in zuur, omdat zijn vader had getuigd tegen de maffia.

   Hoewel hij al sinds 1993 voortvluchtig was, ging de politie ervan uit dat Massina Denaro nog altijd in staat was de maffia aan te sturen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten