11,7 miljoen euro verdwenen van Usain Bolts rekening, saldo na mogelijke oplichting nog slechts 11.000 euro

Achtvoudig olympisch sprintkampioen Usain Bolt is mogelijk het slachtoffer geworden van oplichting en de omvang van de fraude is niet min. Volgens een brief van de advocaat van Bolt aan de Jamaicaanse investeringsmaatschappij (SSL), waar het geld verdween, verdween er 11,7 miljoen euro van Bolts rekening en was het resterende saldo na de vermeende fraude nog slechts 11.000 euro.

Bron: BELGA

SSL had in een verklaring op 12 januari melding gemaakt van mogelijk wangedrag van een voormalige werknemer. Het bedrijf had daarbij gezegd dat de veiligheidsprotocollen waren aangescherpt en dat de autoriteiten op de hoogte werden gebracht.

De Financial Services Commission in Jamaica heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en het beheer van de firma overgenomen. Blijkbaar zijn er verschillende benadeelde personen. Bolts advocaat dreigde al met civiele en strafrechtelijke stappen. De Jamaicaanse minister van Financiën Nigel Clarke noemde de situatie “alarmerend”.

Bolt, die de wereldrecords op de 100 meter (9,58 seconden) en 200 meter (19,19 seconden) op zijn naam heeft staan, alsook op de 4x100 meter met de estafetteploeg van Jamaica (36,84 seconden), beëindigde zijn carrière in 2017.

Aangeboden door onze partners