© TV Limburg

Toptransfer op komst voor Rode Duivel? “Leandro Trossard is persoonlijk rond met Arsenal, vraagprijs is 35 miljoen”

Het gaat al een tijdje niet goed tussen Leandro Trossard en Birghton, en dan meer bepaald trainer Roberto De Zerbi. Een transfer lijkt onvermijdelijk en daarbij klinkt Arsenal steeds luider.

Vincent Van Genechten

De bruggen tussen de Rode Duivel en De Zerbi leken helemaal opgeblazen na de uitlating van Trossards zaakwaarnemer Josy Comhair. Die verweet de Italiaanse coach een akkefietje op training opgeklopt te hebben tot iets groots en beweerde dat De Zerbi al wekenlang niet meer met Trossard communiceert, maar wel achter zijn rug slecht sprak over hem. Comhair zei dat Trossard wil vertrekken.

Trossard was aan een geweldig seizoen bezig, maar is sinds het WK in Qatar niet meer zeker van zijn plaats en werd uit de wedstrijdselectie tegen Liverpool gelaten. Hij traint sinds kort wel terug mee met de A-kern.

“Ik ben eerlijk en duidelijk”, verdedigde De Zerbi zich. “Als ik iets te zeggen heb, dan houd ik dat binnen onze familie en onze familie is de kleedkamer. Ik wil niet reageren op de communicatie van zijn makelaar omdat ik hem niet ken. Ik ken enkel Leo. Ik ben bereid om naar hem te luisteren, want het is een belangrijke zaak. Op zich hoeft het geen slechte zaak te zijn, het is zelfs een fantastische situatie. Als hij eruit leert, komen we er sterker uit.”

© Getty Images

35 miljoen

Maar transferspecialist Fabrizio Romano, The Athletic en The Daily Mail brengen donderdag het nieuws dat er gesprekken lopen tussen Brighton en Arsenal omtrent een transfer van Trossard. Er zou al een persoonlijk akkoord zijn tussen de Rode Duivel en de leider in de Premier League, waar met Albert Sambi Lokonga nog een Belg actief is. Een akkoord tussen de clubs is nog niet voor vandaag, maar de onderhandelingen zouden in een “vergevorderde fase” zitten.

De vraagprijs zou rond de 35 miljoen euro schommelen. Ook Tottenham liet eerder al zijn interesse blijken voor Trossard, die in 2019 voor 16 miljoen de overstap maakte van Genk en intussen 121 keer speelde voor Brighton. Daarin was hij goed voor 25 goals en 14 assists.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten